Kúsz Péter

Digitális Prekurzor

Üdvözöllek a személyesebb hangvételű szakmai oldalamon!

A 21. század elején a gyakran változó, fejlődő és bizonytalan környezetben, – 2013-tól több mint 20 gazdaság-informatikai, IKT projektben vettem részt csapattagként illetve vezetőként. A digitális transzformáció szakembereként, számomra kiemelten fontos: csak olyan megoldásokat szállítsak, amelyek az ember (ill. a végfelhasználó) részére támogató környezetet teremthetnek. Gyakran, OD tanácsadóként is bele-belefolyok a projektekbe.

A Prekurzor olyan szakember, aki egyedi új nézőpontú megbízatásokat teljesít. Az ügynökségi oldalam, a the-precursorius.hu A Prekurzor önálló stratégiai felderítő, aki jól lát és jól ért az összetett jelenségek ok-ok feltárásához, megértéséhez. A jelen és múlt információit rendszerbe foglalja, összegzi, átgondolja. Az egyéni és szervezeti képességeket szervezi a lehetőségekkel.

A több mint 20-25 projekt tapasztalattal rendelkezem, amelyek a mikro, kis-, közepes- nagyvállalati és nemzetközi nagyvállalati igényekre jött lére.

Ezen felül 5-6 innováció menedzsment területén mint start-up építés projektekben alkottam maradandót, projektvezetőként. Témakörök: sport streaming, társadalomfejlesztés, gemifikáció, insutech/ fintech, 21. századi takarítócég.

Alapdiploma: METU Közgazdász szak, e-business menedzsment
(a webes dolgoktól az innovatív öletek megvalósításáig, projektmenedzsmenttel)

2000-es évektől 2011-ig: kiskereskedelmi bolt, logisztika, autóipari ellátási lánc, banki és ipari szolgáltatói beszerzési területen lépdeltem a ranglétrán. Tervezetten haladtam előre.

2015-tól szabadúszó e-business technológiai tanácsadóként kezdtem vállalkozni. Az ügyfélprojektekben mindenes interimként vittem a projekteket. Akkoriban, egyre jobban belemélyedtem az informatikai működésbe, tervezésbe, tesztelésbe.  Megérzésből jött: olyan szakemberré szeretnék válni aki jól tudja és ismeri hogyan, milyen mértékben változtathat (inspirálhat fejlődést) az informatikában, az  üzletfejlesztésben, hogy a szervezet tagjai jól, jobban  érezzék magukat. 2016-tól e-commerce Business Analyst lettem egy 1000 fő létszámú magyar webshopnál, ahol közelről láttam az üzleti transzformáció hatásait, a szervezeti működés és az informatika külön kapcsolatát. 

Egyébként az év elejétől új területen tanulni kezdtem tanulni. Úgy találtam ezzel igazán jól kiegészülök, mint megoldásépítő informatikus-közgazdász. Ez a képzés nem más, mint az OD Tanácsadó. Így kezdett a szervezetfejlesztés (OD) szakma egyre jobban belefolyni az IT projektekbe, – ahol, minél több megértést ad, adott. Nagy lehetőséget látok magamnak, ezen az úton is, azaz hogyan  legózzam össze jól a 21. század üzleti kihívásaival.

A küldetésem ebben a 2016-os évben, továbbá az azt követő 2018-as évben tisztult ki: a digitális transzformáció szakembereként, olyan megoldásokat szállítsak, amelyek az ember (avagy a végfelhasználó) részére támogató környezetet teremtenek.

Digitális Prekurzorként részt veszek az üzleti igények megalkotásában, a bevezetésében. Az üzemeltetésben a felhasználót és az rendszereket elemzem. Mindig résen vagyok új igényekre, amit kikutatok megvalósíthatóak-e. Megmutatom az opciókat.

Az IT rendszerszervezőként + OD tanácsadóként átfogóan felmérem az érintett szintek képességeit, vágyait, motivációit, lehetőségeit

Így dolgozom:

Célzott interjúkat készítek érintettekkel

01.

Üzleti elemzést készítek a válaszokból

02.

Mutatom a megvalósíthatóságot, konkrét lépésekkel

03.

Összetett információkból átlátható folyamatlépéseket határozok meg az üzleti, a szervezeti és az informatikai, IKT stratégiai témakörökben

Üdvözöllek, bemutatom a

Szuperképességem

2013-2019 között, 6 év alatt 327 fő kulcsfelhasználónak adtam át olyan projekteredményeket, amelyeket lelkes odaadással vettek használatba.

A misszióm a szakmai képességfejlődés elérhető, megismerhető, könnyen megtanulható legyen. A végfelhasználó és vezetői örömét lelje a megvalósult projekteredményekben. 

A több mint 300magyar szakember és felettes vezetőik is – előnyként tapasztalják a kezdetben lassú változásként megélt, ezt követően az elfogadott digitális transzformáció hosszútávon stabilan érezhető pozitív hatásait. Pédául IT rendszer fejlesztése és bevezetése (integrációja), nagy adathalmazból az érthető információ adatvizualizálása, üzleti folyamatok elemzése, korszerűsítés digitális eszközzel az idő és feladat rövidítése, a webshop képességszintek ugrás helyett megértése, az agilis feladatszervezés bevezetése KKV-ban, belső innováció menedzsment lendületben tartása, stb.

Prekurzor útja:

Akik velem dolgoznak megtapasztalják a szinergiát. Stratégiai és operatív szempontok szerint feltárom a cég, a vállalat, a vállalkozás működését a jelenlegi folyamatait. A feladatot így tagolom szét: egyetemi közgazdászként az üzleti igények forrását tisztázom ki, elemzem. Szervezetfejlesztési tanácsadóként a szervezeti és működési igényeket vizsgálom meg. IT Business Analyst-ként illetve informatikai rendszerszervezőként modellezem a feladatot: melyik keretrendszerrel, hogyan érhető el legjobb megoldás illesztése. 

Egy középtávú projekt esetén - a teljes időintervallum alatt - többször is bevethető vagyok

Felmérés, dokumentálás, projekttervezés, eszköz illetve szolgáltató beszerzés és kiválasztás, igény megépítés, folyamatos tesztelés, a továbbfejlesztés vezetésében illetve projekt koordinálásában.

15 év alatt, ahol eddig problémákat oldottam meg

Jellemvonásaim

Akikkel dolgozom, ezt tapasztalják

Tudatos Előrehaladás

Ezen a 3 szakterületen képzem magam folyamatosan: üzleti menedzsment, szervezetfejlesztés és Informatikai menedzsment. Egyetemi diplomám közgazdászként szereztem e-business (digitális üzletvitel) menedzsment szakirányon. 2021-ben az "MBA for IT szakközgazdász" szakon tanulok (első félév pipa). Ezen a posztgraduális szakon megismerem az IKT infra és Informatikai stratégiát, a digitális transzformációt hajtó háttér erőket, a szervezetet és üzletet érintő stratégiai és operatív IT központú nézőpontokat.

Mély elhivatottságot tanusítok

A 21. századi üzlet-, informatikai- és szervezetfejlesztési témákban eseményeket szervezünk. A Szervezetfejlesztők Magyar Társaságában szervező vagyok, ahol a szervezeti szakemberek számára kávéházi beszélgetésekbe vonjuk be őket. 2015-től izgat a digitális transzformáció, azon belül is az ipar 4.0. 2018-tól a szervezeti átalakulásokon a társadalmat érintő hatások érdekelnek. A három területet összefogó víziómra épülő vállalkozásom - a "The Precursorius", amely egy projektiroda. Itt, egy vagy több (partneri) csapattal, együtt vagy önállóan egyedi megoldásokat dolgozunk ki.

Megfizethető

Háromféle csomagajánlattal minden érdeklődő megtalálja a számítását. A Zafír (gyors segítség illetve tanácsadás), a Smaragd (havi szolgálat fix óra keretet, konkrétabb projekteredménnyel, illetve a Rubin (napi díjas) érhető el. Gyakran munkaórás, illetve napi díjas konstrukciókkal teljesítem a megbízatásokat. Előfordul a díjmentes segítség nyújtás: mentorként. A blogban, a rovatok formájában dolgozok fel konkrét hétköznapi ügyeket, amiből tanulni is lehet. Egyes esetekben, a megbízóhoz belépve teljes állásban végzem a feladatok teljesítését.

A Digitális Transzformáció 3 szintje

2021 tavaszán – A Mind Mate Inspiration Mentorközösség tagjaival közösen dolgoztuk fel ezt a témakört. A három nézőpont szerint vizsgáltuk meg hogyan tapasztaljuk a témakört. Honnan indult, mi ez az egész, mit és hogyan látunk.

A személyes fejlődés útja

Legfrissebb Szakmai Tapasztalataim

Esettanulmányok

Scroll to Top