Kúsz Péter

Egy Digitális Prekurzor

Küldetésem: a digitális transzformáció alkotóelemeként, olyan megoldásokat szállítsak, amelyek a dolgozó embert szolgáló, támogató környezetet teremtenek.

Prekurzor  jelentése, olyan megbízatásokat teljesítek: ahol a jelenben tanulok (felderítő), a múltat rendszerbe foglalva (gondolkodó), a jövőért dolgozok (megalkotó).

“újat alkotni, a régit újra alkotni: jó érzés és nemes feladat” –  a 8 év alatt közel 20 – közepes illetve nagyvállalati – projektben alkottam maradandót.

Digitális Prekurzorként felelősséget érzek, a megbízóim és partneri együttműködésekben, hogyan szervezzem össze a technológiai megoldásokat – az üzleti stratégia és célkitűzéshez, a szervezeti kultúrához és az informatikai üzemeltetési szabályzatokhoz a gyakran változó, fejlődő, de bizonytalan környezetben.

A legértékesebb termékem

Rendszerelemzés a digitális transzformációért

01.

Célzott interjúkat készítek érintettekkel

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, elit. Ut elit tellus, nec ullamcorper.

02.

Üzleti elemzést készítek a válaszokból

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, elit. Ut elit tellus, nec ullamcorper.

03.

Mutatom a megvalósíthatóságot, konkrét lépésekkel

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, elit. Ut elit tellus, nec ullamcorper.

Felkészült, rendszerszemléletű, a jelenből előre látó üzleti, szervezeti és IKT stratégiai témakörökben

Üdvözöllek, bemutatom a

Szuperképességem

2013-2019 között, 6 év alatt 327 fő kulcsfelhasználónak adtam át olyan projekteredményeket, amelyeket lelkes odaadással vettek használatba.

A misszióm a szakmai képességfejlődés elérhető, megismerhető, könnyen megtanulható legyen. A végfelhasználó és vezetői örömét lelje a megvalósult projekteredményekben

A több mint háromszáz – magyar szakember és felettes vezetőik is – előnyként tapasztalják a kezdetben lassú változásként megélt, ezt követően az elfogadott digitális transzformáció hosszútávon stabilan érezhető pozitív hatásait. Pl. IT rendszer integráció, nagy adathalmazból az érthető információ felhasználása, üzleti folyamatváltozás, korszerű eszközzel az idő és feladat rövidítése, a webshop képességszint ugrásai, agilis feladatszervezés, belső innováció menedzsment …

Prekurzor útja:

Akik velem dolgoznak megtapasztalják a szinergiát. Stratégiai és operatív szempontok szerint feltárom a cég, a vállalat, a vállalkozás működését a jelenlegi folyamatait. A feladatot így tagolom szét: egyetemi közgazdászként az üzleti igények forrását tisztázom ki, elemzem. Szervezetfejlesztési tanácsadóként a szervezeti és működési igényeket vizsgálom meg. IT Business Analyst-ként illetve informatikai rendszerszervezőként modellezem a feladatot: melyik keretrendszerrel, hogyan érhető el legjobb megoldás illesztése. 

Egy projekt teljesítés teljes szakaszán többször bevethető vagyok

Felmérés, dokumentálás, projekttervezés, eszköz illetve szolgáltató beszerzés és kiválasztás, igény megépítés, folyamatos tesztelés, a továbbfejlesztés vezetésében illetve projekt koordinálásában.

15 év alatt, ahol eddig problémákat oldottam meg

Jellemvonásaim

Akikkel dolgozom, ezt tapasztalják

Tudatos Előrehaladás

Ezen a 3 szakterületen képzem magam folyamatosan: üzleti menedzsment, szervezetfejlesztés és Informatikai menedzsment. Egyetemi diplomám közgazdászként szereztem e-business (digitális üzletvitel) menedzsment szakirányon. 2021-ben az "MBA for IT szakközgazdász" szakon tanulok (első félév pipa). Ezen a posztgraduális szakon megismerem az IKT infra és Informatikai stratégiát, a digitális transzformációt hajtó háttér erőket, a szervezetet és üzletet érintő stratégiai és operatív IT központú nézőpontokat.

Mély elhivatottságot tanusítok

A 21. századi üzlet-, informatikai- és szervezetfejlesztési témákban eseményeket szervezünk. A Szervezetfejlesztők Magyar Társaságában szervező vagyok, ahol a szervezeti szakemberek számára kávéházi beszélgetésekbe vonjuk be őket. 2015-től izgat a digitális transzformáció, azon belül is az ipar 4.0. 2018-tól a szervezeti átalakulásokon a társadalmat érintő hatások érdekelnek. A három területet összefogó víziómra épülő vállalkozásom - a "The Precursorius", amely egy projektiroda. Itt, egy vagy több (partneri) csapattal, együtt vagy önállóan egyedi megoldásokat dolgozunk ki.

Megfizethető

Háromféle csomagajánlattal minden érdeklődő megtalálja a számítását. A Zafír (gyors segítség illetve tanácsadás), a Smaragd (havi szolgálat fix óra keretet, konkrétabb projekteredménnyel, illetve a Rubin (napi díjas) érhető el. Gyakran munkaórás, illetve napi díjas konstrukciókkal teljesítem a megbízatásokat. Előfordul a díjmentes segítség nyújtás: mentorként. A blogban, a rovatok formájában dolgozok fel konkrét hétköznapi ügyeket, amiből tanulni is lehet. Egyes esetekben, a megbízóhoz belépve teljes állásban végzem a feladatok teljesítését.

A Digitális Transzformációról 3 szintje - Studiófelvétel

2021 tavaszán – A Mind Mate Inspiration Mentorközösség tagjaival közösen dolgoztuk fel ezt a témakört. A három nézőpont szerint vizsgáltuk meg hogyan tapasztaljuk a témakört. Honnan indult, mi ez az egész, mit és hogyan látunk.

A személyes fejlődés útja

Legfrissebb Szakmai Tapasztalataim

Esettanulmányok